BOEKEN

Het visualiseren van woorden

“Welke boeken heb jij gelezen?” en “Welke raad jij mij aan?”. Deze vragen krijg ik regelmatig. Hier geniet ik van, aangezien ik graag lees en praat over de boeken die ik heb gelezen. Veel boeken die ik in de laatste jaren verslond, hebben een positieve impact gehad op mijn leven. Regelmatig sta ik bij een boekenwinkel binnen, op zoek naar een nieuwe parel. Ik heb gemerkt dat een boek mij ´vindt´ en eigenlijk niet andersom. Het boek was dan afgemeten op de fase in mijn leven waarin ik mij op dat moment verkeerde. Meer dan eens heb ik een boek na enkele hoofdstukken weggelegd, om het na een paar weken in een ruk uit te lezen.

De boeken die ik kies, worden afgewogen op de vragen “Waar ben ik nu mee bezig?”, “Op welke vragen zoek ik antwoord?” en “Waarom gaat dit boek mij een antwoord geven op mijn vragen?”. Alhoewel er altijd ruimte is voor een verrassingsboek.

Klik op het boek voor mijn recensie.

boeken

Joseph Campbell

The Hero with a Thousand Faces

Door de afwezigheid van een Nederlandse versie, heb ik mij op de Engelse gestort. Het boek van Joseph Campbell vertelt over de mythen en sagen van de wereld. Een totaal onbekend terrein voor mij, maar omdat het warm werd aanbevolen besloot ik door te zetten. Op een bepaald punt begon ik in te zien hoe mooi het boek werkelijk bleek te zijn. Campbell bespreekt het pad dat de held volgt van onvolwassenheid naar spirituele volwassenheid. Dit boek is toepasbaar op ieder mensenleven. Hoe wij de strijd aangaan met anderen en met onszelf. Hoe wij als persoonlijkheid uiteenvallen om weer op te staan als een herboren persoon. The Hero with a Thousand Faces beschrijft de zoektocht naar onze eigen identiteit. Ik raad het warm aan.

Geshe Michael Roach

De Diamandslijper

Geshe Michael Roach is een volledig ingewijde boeddhistische monnik die, na 22 jaar studie, als eerste westerling zijn geshe-graad (meester van het boeddhisme) ontving van het Tibetaanse Sera Mey-klooster. Hij krijgt van zijn meester de opdracht naar America te reizen en daar een miljoenenbedrijf in de diamantenhandel op te zetten. Aangezien hij niets van diamanten, zakendoen of een bedrijf runnen weet, vertrekt hij met tegenzin naar America. Zijn meester gaf hem als conditie mee dat het bedrijf gerund moet worden door gebruik te maken van de eeuwenoude Diamandsoetra. Uiteindelijk wordt het bedrijf dat Roach helpt te bouwen, voor meer dan honderd miljoen dollar verkocht. Een prachtig verhaal dat duidelijk maakt dat de oude leringen van de Diamantsoetra nog steeds actueel zijn.

Eckhart Tolle

De Kracht van het Nu - In de Praktijk

Eckhart Tolle maakt met dit boek een duidelijk punt. Het leven in het NU. Hij leert dat alle problemen en pijnen uit het verleden niet meer veranderd kunnen worden en dat nu het enige is dat bestaat. Het is eenvoudig om te zeggen dat dat je jouw verleden mag laten rusten, maar eenieder weet dat dit niet zomaar lukt. Tolle beschrijft in zijn boek de manier waarop we hiermee aan de slag kunnen gaan. Het is een boek dat je rustig en in stilte wilt lezen om de kracht ten volle te ervaren. Een ‘must read’ wat mij betreft.

Krishnamurti

Denk daar maar eens over na

Een heerlijk boek voor wie betere vragen wil leren stellen. Krishnamurti geeft op een wel heel bijzondere wijze antwoorden op de vragen die hem worden voorgelegd met betrekking tot politiek, godsdienst, cultuur, onderwijs en meer. Hij legt uit hoe het menselijk brein werkt en welke behoeften zij bevredigd wilt hebben. Verlangen naar macht, hebzucht, ambitie en afgunst komen ter sprake. Krishnamurti zaagt dwars door de gangbare opvattingen van de mens heen. Een mooi boek dat je steeds opnieuw zult pakken.

Loa Tzu

Tao Te Ching

Een prachtig boek dat bestaat uit eenentachtig korte teksten met wijsheden over hoe de wereld in elkaar steekt. Het niet hoeven ingrijpen in de loop der omstandigheden en het loslaten van het hechten. Lao Tzu laat via een soort satelliet functie zien dat mensen bezig zijn met gebakken lucht, het achteloos volgen van hun hersenspinsels, achter anderen aanlopen, nutteloos praten, zich over alles en iedereen druk maken en worden geregeerd door angsten. Tao te Ching is een boek dat je regelmatig zult oppakken om enkele teksten te lezen en te begrijpen. Aanrader voor jouw boekenplank.

Napoleon Hill

Think and Grow Rich

Het boek in 1937 gepubliceerde boek van Napoleon Hill is het bestverkopende boek uit de geschiedenis en beschrijft een stappenplan hoe je (financiële) vrijheid kunt bereiken door te doen wat je wilt. Hill legt in 13 stappen uit dat, om dit succes te bereiken, je eerst naar ‘binnen’ zult moeten gaan om jezelf te versterken. Visualisatie, persoonlijke overtuiging en het aanpakken van de angsten komen van binnenuit. Alles dat je kunt bedenken, kun je bereiken. Na het lezen van dit boek krijg je meer zelfvertrouwen voor het starten van een eigen onderneming.

Paulo Coelho

De Alchemist

Misschien wel het mooist boek dat ik heb gelezen. De manier waarop Paolo Coelho je meeneemt tijdens de reis van een jonge man in Spanje, kent veel diepgang. De jonge Santiago koestert van jongs af aan maar één droom: reizen naar alle uithoeken van de wereld en om zo te weten komen hoe zij in elkaar zit. Het beschrijft op een zeer aangename wijze de manier waarop deze jongen uit zijn leven als schaapherder stap, om een droom te volgen. Tijdens zijn reis naar Egypte komt hij onderweg vele hindernissen, vijanden en bondgenoten tegen én zijn Mentor: de Alchemist. Wat mij betreft is het een prachtig geschreven boek dat de diepere waarheden van het leven bevat. Een absolute aanrader.

John P. Strelecky

The Big Five for Life

Dit is een boek dat mij heeft geholpen bij het vinden van mijn Reden voor Bestaan. Het verhaal vertelt over de succesvolle zakenman Thomas Derale die de jonge Joe zijn spirituele kennis doorgeeft. Joe komt achter het geheim van het succes van zijn mentor. Derale legt aan Joe uit dat iedereen een vervulling in het leven en werk kan vinden wanneer zij zich bewust wordt van haar reden van bestaan en het vervullen van haar vijf grootste levenswensen. Leuk boek, dat een andere kijk op zakendoen biedt.

Deepak Chopra

De Zeven Spirituele Wetten van Succes

Het boek van Chopra is een prettig en heel toegankelijk boek om te lezen. In zeven wetten hij uit hoe je jou bewust kan worden van de effecten van jouw handelen. Door jouw huidige manier van handelen te veranderen, kun je meer rust, geluk en plezier gaan voelen. Het draait uiteindelijk om het vinden van het doel van jouw leven.

CONTACT

Laat me weten wat je leest

LOCATIE

Zeisstraat 30
4818EG Breda

BEL

06-57295588
bereikbaar van
17:00 tot 19:00 uur

STUUR EEN BERICHT

edwin@soulbizz.nl

Laten we samen een reis beginnen!

Heb je zin om jouw boeken met mij te delen, dan heel graag. Laat een korte motivatie achter waarom juist dit boek jou zo ontroerde.

Verstuur