COACHING

Redenen voor coaching

Obstakels worden regelmatig voor ons opgeworpen. Mensen in onze omgeving leveren kritiek op ons handelen of we begrijpen niet hoe we aan een probleem of angst zijn gekomen. We willen niet met deze lasten rondlopen, maar hebben geen idee hoe we daar het beste vanaf kunnen komen. Op zo’n moment kan een coach goed van pas komen. Hij leidt je voorbij die obstakels, mensen die je tegenwerken of gevoelens van pijn of verdriet die je voelt.

Door mijn manier van coaching zorg ik ervoor dat mensen, die een steun in de rug kunnen gebruiken, in een positieve manier veranderen. Hierbij is het goed luisteren voor mij van absoluut belang. Wanneer we de oorzaak inzichtelijk hebben kunnen we naar een oplossing toewerken.

Het doel van mijn begeleiding is het omdraaien van pijn en verdriet naar vreugde, inzicht en zelfkennis. Ik ben dankbaar dat ik mensen kan helpen om hun geluk weer terug te vinden.

Laat mij je helpen om het mooiste uit je leven te halen.

Mangalho

Edwin

Edwin van der Hel

Coaching bij stress

Stress doet zich voor wanneer je in een bepaalde situatie zit of terecht komt. Dit kan een geleidelijk proces zijn geweest of een spontane actie. Daarnaast ontstaat stress wanneer een overvloed aan prikkels zich voordoen. Beide situaties worden meestal geassocieerd met een negatieve situatie. Met de juiste coaching leer je omgaan met prikkels of je omgeving.

Coaching bij een onrustig gevoel

Een onrustig gevoel kan aardig verstorend werken op je dagelijkse bezigheden. Je focus gaat omlaag en geniet minder van de mooie dingen in je leven. Bij een onrustig gevoel kan coaching helpen. Prikkels zorgen dat je in dit gevoel blijft steken. Met behulp van persoonlijke gesprekken leer ik je de basiswaarden van het omgaan met prikkels, om dit gevoel op te heffen of in ieder geval te verminderen.

Coaching bij eenzaamheid

Je alleen voelen kan naast een emotionele pijn ook resulteren in fysieke pijnen. Het gevoel van eenzaamheid kan je op ieder moment overvallen. Er is een verschil tussen je alleen voelen en alleen zijn. Dit gevoel van eenzaamheid is goed te coachen en kan effectief worden benaderd.

Coaching bij faalangst

De angst om niet te kunnen voldoen aan de verwachtingspatronen van jezelf of anderen, zorgt voor onzeker gedrag. Deze angst kan zich voordoen op sportief, zakelijk of sociaal vlak. Het omgaan met verwachtingspatronen is goed te coachen. Met persoonlijke gesprekken kan ik je leren hoe hiermee om te gaan.

Coaching bij jaloezie

Dit gevoel kunnen we opdelen in jaloezie uit liefde, materie of situatie. Je kunt smachten naar de situatie waar een vriend in verkeerd; mooi huis, grote auto, lieve vrouw. Een gevoel van afgunst kan opkomen. Het gevoel van jaloezie kan een van de krachtigste gevoelens zijn die je ervaart. Er is een reden achter jaloezie en dat is goed te coachen. Met een persoonlijk gesprek leer ik je omgaan met deze gevoelens.

Coaching bij kritiek

De mening van anderen kan hard aankomen. Het persoonlijk benaderen of aanvallen van onze woorden en acties nemen we niet licht op. Zelfkritiek is een andere vorm waar we mee kunnen kampen. We leggen ons een bepaalde maatstaf op die we bij falen moeilijk kunnen verwerken. Door middel van coaching leer ik je controle te krijgen over deze gevoelens.

Coaching bij een midlife-crisis

Op een bepaald punt in je leven kun je merken dat je je afvraagt waar je het allemaal voor doet. Heb je bereikt wat je wilde bereiken? Ben je met de partner met wie je wilde zijn? Dit zijn enkele vragen die leiden tot zelfreflectie. Op dit moment in je leven maak je veel veranderingen door. Een gevoel dat je wilt vluchten voor je huidige leven kan je overmeesteren. Je voelt twijfel en onrust. Bij deze crisis kan coaching helpen. De gevoelens die je ervaart, de roep om verandering, zijn onderdeel van je grotere geheel en zal je meedragen ook al denk je te kunnen vluchten. Daarom is aanpakken beter dan negeren.

Coaching bij een ongelukkig gevoel

Je bent ontevreden met je leefomstandigheden, je baan, je partner of wat dan ook. Het gevoel is erg genoeg om een gevoel van vrolijkheid, ontspanning of geluk tegen te houden. Een deel van deze gevoelens kunnen herleid worden naar de verwachtingen die je hebt ontwikkeld. Met coaching kunnen we dit gevoel omdraaien. Ik leer je de basiswaarden kennen om een geluk leven te leiden.

Coaching bij onvrede

Onvrede is een algemene noemer en lijkt moeilijk te grijpen. Toch lopen genoeg mensen met zo’n gevoel rond. Door het wegnemen van de zaken die je dit gevoel bezorgen, ga je een verbetering in dit gevoel ervaren. Het is zeer goed te coachen en ik help je daar graag bij.

Coaching bij onzekerheid

We ervaren allemaal op een zeker moment in ons leven een vorm van onzekerheid. Twijfels of je de juiste beslissingen neemt. Zal je onderneming wel een succes worden of gaat dit niet goed aflopen? Geef je wel genoeg terug in je relatie? Krijg je je financiën wel op orde? Moet ik vrezen voor mijn baan?
Wanneer de onzekerheid een dagelijks terugkerend iets wordt, is het zoeken van een goede coach om je voorbij dit obstakel te helpen, zeker een belangrijke optie. Ik kan je hierbij helpen.

Coaching bij piekeren

Het nadenken over wat er allemaal in de toekomst kan gebeuren, vooral de negatieve zaken, of in het verleden is gebeurd, wordt piekeren genoemd. Piekeren lijkt een niet te stoppen gedachtestroom en houdt de geest continu bezig. Wanneer piekeren te vaak voorkomt, kan daar een depressie uit voortkomen. Door middel van mijn coaching programma kan ik je helpen met dit probleem.

Coaching bij angst

We kunnen vele vormen van angst onderscheiden. Ook in omvang kan angst verschillen. Angst kan verlammend werken, zorgen dat je geen actie meer durft te ondernemen of dat je ontwijkend gedrag gaat vertonen. Bij alle vormen kan coaching helpen. De angst is op een bepaald moment ontstaan. Met behulp van persoonlijke gesprekken leer ik je hoe je je angst kunt verminderen of zelfs compleet kunt wegnemen.

Coaching bij twijfels

Wanneer je in een situatie zit waarin je twijfelt aan je acties of gedachten kan dat voor veel vertraging in je besluitvorming zorgen. Je kunt overal over twijfelen en in grote onzekerheid verkeren. Wanneer je dit onder controle wilt krijgen, kan coaching je zeker helpen.

Coaching bij verandering

Ondanks dat verandering altijd en overal is, proberen mensen zich vast te klampen aan een bepaalde situatie of levensbeeld. Het onmogelijke hierin zorgt voor een gevoel van frustratie of irritatie. Het omgaan met en het accepteren van verandering is goed te coachen.

Coaching bij zingeving

Waarom ben ik hier? Wie ben ik? Waarom ga ik dood? Mooie, maar zware filosofische vragen die op kunnen komen. Je kunt hierbij in een cirkel terecht komen waar je maar moeilijk uit kunt stappen. Daarom is persoonlijke begeleiding handig om je weer op weg te helpen. Via inzicht laat ik je een andere kant zien van zingeving.

CONTACT

Laat me weten wat je leest

LOCATIE

Zeisstraat 30
4818EG Breda

BEL

06-57295588
bereikbaar van
17:00 tot 19:00 uur

STUUR EEN BERICHT

edwin@soulbizz.nl

Laat mij je begeleiden voor je obstakels

Het leven is te kort om rond te lopen met pijnen, angsten, twijfels en verdriet. Een goede coach helpt je sneller voorbij de obstakels die je tegenkomt. Neem contact met mij op voor effectieve coaching

Verstuur